0
New

Penghantaran


Panduan Penghantaran dan Kos

Pada masa ini, kami menawarkan PROMOSI PENGHANTARAN PERCUMA di Malaysia untuk tempahan melebihi RM80, Caj penghantaran yang kami kenakan

 • MALAYSIA – kadar rata RM8, ditambah RM2 bagi setiap barang tambahan
Penghantaran biasa

Kami berhasrat untuk menghantar pesanan dalam tempoh empat hari bekerja pesanan ditempatkan. Walau bagaimanapun, kadang-kadang semasa tempoh jualan yang sibuk, penghantaran mungkin mengambil masa yang lebih lama. Sila ambil perhatian bahawa hari Jumaat dan sabtu tidak dikelaskan sebagai hari bekerja. Sekiranya anda belum menerima penghantaran dalam tempoh tujuh hari bekerja, sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan kami.

Maklumat lain

Sila ambil perhatian, tiada perubahan boleh dibuat ke alamat penghantaran selepas pesanan telah diletakkan Cuti Kebangsaan Malaysia tidak diklasifikasikan sebagai hari penghantaran, sila semak hari kerja tambahan untuk penghantaran ke atas Cuti Kebangsaan terperinci di bawah:

 • Tahun Baru Cina
 • Hari Pekerja
 • Hari Wesak
 • Hari Jadi SPB Yang di Pertuan Agong
 • Hari Raya Aidilfitri
 • Hari Raya Haji
 • Hari Kebangsaan
 • Hari Malaysia
 • Awal Muharram
 • Maulud
 • Hari Krismas
‘Tracking’ Pesanan Anda

Untuk menjejaki pesanan anda dengan kami, anda perlu mempunyai nombor ‘tracking’ anda. Ini boleh didapati di butiran akaun anda. Kami menggunakan perkhidmatan kurier PosLaju, sila klik di sini untuk mengesan bungkusan anda. Oleh kerana kebanyakan bungkusan akan sampai ke destinasi mereka dalam masa 1 minggu, kami tidak dapat menyemak bungkusan anda sebelum pihak kurier kemaskini dipengkalan data mereka. Sekiranya masa ini telah berlalu dan anda masih belum menerima bungkusan anda sila hubungi Perkhidmatan Pelanggan.

Bayaran balik dan Pulangan

Kami menjamin untuk memulangkan / mengganti sebarang item yang rosak apabila anda mengembalikannya kepada kami dalam keadaan asal dalam masa 14 hari dari penerimaan.

Bagi kepentingan kebersihan, kami tidak menawarkan bayaran balik ke atas makanan tambahan yang boleh dimakan, dan produk kosmetik jika ia digunakan, melainkan jika item tiba dalam keadaan berkenaan. Sila ambil perhatian bahawa item mesti dikembalikan dengan keadaan asal (beserta item iringan).

Pembelian barang status tawaran khas

Jika anda mengembalikan satu item yang dibeli sebagai sebahagian daripada tawaran diskaun (contohnya ‘kombo 5barang untuk RM99’), anda akan dikembalikan harga setelah jumlah diskaun yang diberikan dalam tawaran tersebut.

Untuk pembelian kombinasi (“beli satu, dapatkan satu percuma” atau “dapatkan harga yang paling rendah percuma”), anda mesti mengembalikan barang atau baucar percuma untuk kami memproses bayaran balik.

Semua pulangan mesti dibuat melalui pos kepada:

BYEYZAZAKIEY HQ NO 3 TINGKAT 1, TAMAN SAVORI 06650 SIMPANG EMPAT ALOR SETAR KEDAH.

Sila pastikan anda memulangkan barangan kepada kami secepat mungkin, beserta maklumat untuk pulangan anda. Kami akan mengkaji barang-barang berikut penerimaan dan jika kami mendapati barangan tidak memuaskan atau rosak seperti dimaklumkan kami akan mengembalikan harga yang anda bayar untuk barangan dan caj penghantaran asal (jika ada).